Bani mulți, muncă puțină la CJ Botoșani

0

Consiliul Județean (CJ) Botoșani se va întâlni joi în ședința ordinară pe luna aprilie, iar ordinea de zi este una foarte săracă în proiecte, probabil cea mai săracă de la înființarea instituției.

Prin sistemul de teleședință, consilierii județeni vor trebui să dezbată doar cinci proiecte de hotărâri. „Atât am primit de la aparatul tehnic. Au mai fost ședințe cu ordine de zi redusă, dar parcă nu așa”, a recunoscut președintele CJ, Costică Macaleți. Acesta subliniază că activitatea în instituției nu s-a suspendat pe perioada pandemiei de coronavirus și că angajații au venit în mod normal la muncă. La începutul crizei, conducerea CJ a luat decizia ca angajații care aveau de efectuat zile de concediu din anii precedenți să le ia în această perioadă, astfel încât numărul celor prezenți la muncă să fie unul redus, dar să nu fie afectată activitatea instituției.

Pentru fiecare ședință de CJ, „indemnizația lunară pentru consilierii locali, respectiv județeni care participă la ședințele ordinare ori la ședințele extraordinare ale consiliului local, respectiv consiliului județean și ale comisiilor de specialitate este în cuantum de până la 10% din indemnizația lunară a primarului, respectiv a președintelui consiliului județean”. Cum potrivit veniturilor pe luna martie declarate pe pagina de internet a instituției, președintele CJ Botoșani a avut o leafă brută de 23.400 de lei, din care indemnizația este de 18.720 de lei, rezultă că și indemnizația brută a unui consilier județean se ridică la 1.872 de lei, adică la peste 1.100 lei net lunar.

Majoritatea salariilor de bază din CJ depăşesc 7.000 de lei, la care se adaugă sporurile de 10% şi indemnizaţia de hrană. De asemenea, personalul care are atribuţii de control va avea un spor de 10%, iar cel care lucrează cu fonduri europene de 50%. Astfel, media salariului net în CJ depăşeşte lejer o mie de euro.

+8 -18
se încarcă...