Vreme caldă și ploi prognozate la final de săptămână

Săptămâna pe care o începem astăzi este una tipic de primăvară, cu vreme capricioasă și cu temperaturi maxime care vor oscila în ecartul 18ºC-26ºC.

Ziua de astăzi va fi cea mai rece a săptămânii, maximele urmând a ajunge la 18ºC, în timp ce minimele nu vor coborî sub 7ºC. În schimb, de mâine soarele va străluci pe cer, iar temperaturile maxime vor crește urmând a ajunge chiar la 23ºC, iar noaptea se vor înregistra 9ºC. Miercuri va continua să se încălzească, atât temperaturile maxime, cât și cele minime urmând să crească, la 26ºC respectiv 11ºC.

De joi, instabilitatea atmosferică va pune stăpânire pe județul Botoșani, urmând a se înregistra ploi și furtuni până duminică seară. Potrivit prognozei meteo, joi și vineri temperaturile maxime se vor menține în jurul a 24ºC, iar minimele pe platoul de 11ºC. De sâmbătă, temperaturile maxime vor începe să scadă, urmând ca duminică să ajungă la 18ºC, în timp ce minimele vor păstra același nivel ca și în zilele anterioare.

Ploile de la sfârșitul săptămânii sunt binevenite, în contextul în care conținutul de umiditate din sol în stratul 0-20 centimetri (ogor) este deosebit de scăzut, pe teritoriul județului instalându-se deja seceta pedologică puternică şi chiar extremă pe alocuri.

Deja ai votat!