Municipalitatea botoşăneană distribuie primele pachete alimentare pentru pensionari

♦ Municipalitatea începe mâine distribuirea pachetelor alimentare pentru persoanele vârstnice
♦ Primesc pachete pensionarii care au un venit net lunar sub 800 de lei
♦ În urma analizei datelor transmise de Casa Judeţeană de Pensii, au fost incluşi în lista beneficiarilor 178 de botoşăneni

0

Mâine, 29 aprilie, municipalitatea botoşăneană începe să distribuie pachete alimentare pentru persoane vârstnice. În urma analizei listei incluzând 1025 de botoşăneni, listă transmisă de Casa Judeţeană de Pensii, s-a stabilit să fie ajutaţi, în primă fază, 178 de botoşăneni. Dacă se va mai constata că şi alte persoane se încadrează în condiţiile stabilite de aleşii locali şi acestea vor fi ajutate. În bugetul local s-au prevăzut sume pentru acordarea de pachete alimentare pentru aproximativ 950 de persoane.

Ieri, 27 apriilie, a fost emisă dispoziţia prin care ONG-urile care au protocol cu municipalitatea vor fi implicate în distribuirea pachetelor. Astfel, Asociaţia Comunităţilor Marginalizate, Asociaţia „HAPPY” şi echipa Centrului de zi se vor ocupa de zona I, Asociaţia „Grup Civic” Botoşani, cu Asociaţia „Pro Urban” vor lucra cu echipa de la Centrul „Senior” pe zona II, iar Asociaţia „Scut botoşănean” va lucra cu asistenţii comunitari din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, pe zona III.

Pe 7 aprilie, primarul Cătălin Flutur a semnat protocoale de colaborare cu ONG-urile care acestea vor ajuta la distribuirea către vârstnicii asistați a pachetelor suport săptămânale, conținând alimente în valoare de 105 lei.

Procedură aprobată de consilierii municipali

Pe 10 aprilie, consilierii municipali au votat proiectul vizând metodologia de sprijin a persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători, sau altă formă de ajutor, în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuinţelor, pe perioada menţinerii stării de urgenţă.

Beneficiarii acestei măsuri sunt persoanele singure care au peste 65 de ani, care nu au aparţinători legali, ori aparţinătorii legali nu locuiesc în municipiul Botoşani, familiile formate din persoane de peste 65 de ani, care locuiesc singure (soţ – soţie) şi care nu au aparţinători legali, ori aparţinătorii legali nu locuiesc în municipiul Botoşani, persoane/ familii în vârstă de peste 65 de ani care locuiesc cu aparţinătorii legali dar aceştia, la rândul lor, fac parte din rândul persoanelor vulnerabile dată fiind starea precară de sănătate (handicap, invaliditate de grad I sau II).

Primesc pachete alimentare persoanele sau familiile care au venitul net mai mic sau egal cu 800 de lei pe lună. Pachetul alimentar asigurat săptămânal include: patru pâini, caşcaval 500 de grame (o bucată), unt 200 de grame (un pachet), pate de ficat 200 grame (o cutie), gem de fructe 360 de grame (o cutie), cremă de brânză 150 de grame (o cutie), conservă de fasole 300 de grame (o cutie), piept de pasăre cu os (un kilogram), pulpe de pasăre (două kilograme), ulei (un litru), zahăr (un kilogram), cartofi (trei kilograme), ceapă (un kilogram), paste făinoase (jumătate de kilogram), biscuiţi cu miere (un pachet), orez (un kilogram), conservă de carne 300 de grame (o cutie).

Pachetul are o valoare de 105 lei de beneficiar pe lună. De la bugetul local au fost alocaţi 100.000 de lei, pentru capitolul asistenţă socială, suma fiind luată din fondurile alocate pentru Zilele Oraşului.

Botoşănenii care au venituri de sub 800 de lei şi doresc să primească pachete alimentare pot suna la numerele de telefon 0231.502.200 sau 0372.316.724.

+13 -0
se încarcă...