Prins la volan cu declaraţie falsă

0
Polițiștii botoșăneni fac controale în trafic și verifică adeverințele și declarațiile participanților la trafic

Un bărbat de 42 de ani din Botoşani s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiștii rutieri cu o adeverință de la angajator falsă.

Potrivit Centrului Județean de Comunicare (CJC), luni, „poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 29, în localitatea Răchiţi, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Botoşani”. La solicitarea poliţiştilor, acesta a prezentat pentru control o adeverinţă de angajator emisă de o societate comercială, însă, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu figurează ca angajat la respectiva societate. „În cauză a fost deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals”, se mai arată în comunicarea CJC.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 97.000 de lei şi au fost constatate două infracţiuni.

La rândul lor, jandarmii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație impuse de ordonanțele militare, precum și patru amenzi însumând 1.400 de lei pentru tulburarea liniștii publice.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231/508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

+16 -3
se încarcă...