Agresor sexual trimis în boxa acuzaților

0

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, care a agresat sexual mai multe femei la începutul acestui an, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani sub acuzațiile de agresiune sexuală și ultraj contra bunelor moravuri. Dosarul a ajuns pe rolul instanței, însă magistrații urmează să verifice în Cameră preliminară legalitatea administrării probelor și a întocmirii rechizitoriului, după care se va stabili data la care va începe procesul propriu-zis. Aflat sub control judiciar, Mihai Pîrghie urmează să răspundă pentru faptele sale în fața judecătorilor.

Din probatoriul administrat s-a stabilit faptul că la data de 25 ianuarie a.c., tânărul ar fi urmărit o femeie de 38 de ani din municipiul Botoșani, până în liftul din scara blocului unde aceasta locuia și ar fi efectuat acte de natura sexuală în fața femeii. După comiterea faptei, individul a părăsit imobilul respectiv, însă, în urma sesizării pe 112, au fost alertate toate echipajele de poliție din municipiu, suspectul fiind depistat la domiciliu. Reținut pentru 24 de ore, tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean și a fost plasat ulterior sub control judiciar. În urma anchetei declanșată de polițiști, alte două botoșănence au reclamat că au fost acostate de același individ, care acționa chiar în centrul municipiului, în zona Pietonalului Unirii.

„A venit în spatele meu pe stradă şi a început să îmi adreseze cuvinte obsecene. Eu am luat-o la fugă, iar el a început să alerge după mine. Am văzut o doamnă într-o maşină, i-am bătut în geam, iar aceasta a ieşit din maşină, iar el s-a oprit şi urmărea de după un bloc”, a povestit una din femei. O altă botoșăneancă a reușit să îl fotografieze și a postat imaginile pe o rețea de socializare, stârnind un val de reacții şi distribuiri, care au ajutat la prinderea rapidă a acestuia. De altfel, în momentul în care au verificat imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate în oraș, anchetatorii au reușit să-l identifice și să-i probeze activitatea infracțională.

+6 -1
se încarcă...