Arest la domiciliu pentru șoferul turmentat, fără permis

0

Bărbatul reținut de polițiști, după ce a fost prins băut la volanul unei mașini, cu toate că avea permisul de conducere anulat, a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Botoșani, care a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurori și a decis ca Ionel C. să rămână în arest la domiciliu.

De loc din Flămânzi, bărbatul nu este la primul contact cu legea penală. De altfel, după ce s-a ales cu permisul de conducere anulat, el a mai adunat alte trei condamnări, din decembrie 2014 și până în aprilie 2016. Odată pentru că l-a bătut pe un localnic, a doua oară după ce a condus mașina, beat, fără permis și a provocat un accident rutier, iar a treia oară tot pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, cu permisul de conducere anulat.

În urma acestor condamnări, el s-a ales cu o pedeapsă rezultantă de trei ani și 9 luni de închisoare, și a fost eliberat condiționat în iunie 2018, când a beneficiat și de Legea privind recursul compensatoriu. „Instanța apreciază că persoana condamnată a depus eforturi pentru reintegrare socială și a înțeles consecințele faptei sale. De remarcat faptul că deținutul a fost recompensat pentru implicare activă în activități desfășurate în interesul locului de deținere și activități lucrative. Persoana privată de libertate a dat dovezi temeinice de îndreptare, dovezi concretizate în atitudinea de conformare la regulile impuse, disciplină și participări la activități productive”, se menționa în decizia judecătorilor în baza căreia acesta a ieșit mai repede din pușcărie. Cu toate acestea, previziunile magistraților nu s-au adeverit, bărbatul încălcând din nou legea.

Ionel C. a fost reținut ieri, după ce pe 25 aprilie a.c. a condus autoturismul pe raza oraşului Flămânzi, având o alcoolemie în sânge de 2,26 mg/l şi permisul de conducere anulat din anul 2013, tot ca urmare a unei infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului. Polițiștii au considerat că faptele sunt extrem de grave, mai ales că individul are antecedente penale, și au cerut arestarea lui preventivă, însă judecătorii au apreciat că acesta este mai bine să stea închis la domiciliu.

+3 -0
se încarcă...