Avarie la conducta principală a municipiului. Nova Apaserv le recomandă botoşănenilor să-şi facă rezerve de apă

0

Locuitorii municipiului Botoşani sunt rugaţi să-şi facă rezerve de apă. În vederea remedierii avariei apărută pe conducta principală a oraşului, din zona Calea Naţională intersecţie cu strada Sucevei, pentru efectuarea cu celeritate a tuturor operaţiunilor şi intervenţiilor necesare, conducerea Nova Apaserv a anunţat că este necesară reducerea debitului de apă care alimentează reţeaua de distribuţie a municipiului Botoşani, aspect ce va implica o reducere de presiune la etajele superioare.

„Operaţiunea remedierii avariei şi repunerea în funcţiune a reţelei de apă la parametri normali este estimată pentru  intervalul orar  20.00 – 08.00. Utilizatorii sunt rugați să-şi constituie minime rezerve de apă.

Nova Apaserv își cere scuze față de abonații afectați și îi asigură că se va interveni cu operativitate pentru finalizarea lucrărilor astfel încât disconfortul creat să fie cât mai redus”, se arată într-un comunicat de presă.

Contactat telefonic, Romeo Obuf, director operaţional în cadrul Nova Apaserv, a precizat că este vorba despre o avarie în curtea Delgaz Grid.  „Este o avarie dinaintea sărbătorilor pascale, în curte la Delgaz Grig, pe conducta principală a oraşului. Tot spaţiul verde era plin de apă. Am început lucrările în această dimineaţă, am rezolvat avaria, însă conducta a cedat din nou. E un oţel vechi, asta este. Am dat anunţul vizând posibila scădere a presiunii apei, în situaţia în care nu reuşim să rezolvăm avaria până diseară. Dacă nu reuşim să o rezolvăm, posibil să fie scăderi de presiune, în jur de ora 20.00, dar sperăm să o rezolvăm până atunci. Am dat anunţul  pentru că sunt spitalele, este secţia de dializă, alte instituţii şi nu ne permitem să fie probleme, acum, în plină pandemie”, a mai spus directorul.

+9 -4
se încarcă...