Viaţă amară. Doi bunici din Mândreşti – Vlădeni au nevoie de ajutor

0

În plină pandemie, Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani continuă să aducă în atenţia publică viaţa amară a multor bătrâni, care nu mai au puterea să se ajute singuri.

”Nu am crezut în viaţa mea că în judeţul nostru există atâta suferinţă, că sunt atât de mulţi bătrâni ajunşi la capătul puterilor, doborâţi de sărăcie şi de boli. Nu se poate să-i lăsăm să se chinuiască, ei trebuie ajutaţi”, a declarat Daniel Câșlariu.

Tânărul a ajuns ieri, 28 aprilie, în satul Mândreşti – comuna Vlădeni, la familia Maxim.

Bătrâna are 80 de ani şi se descurcă tare greu, fiind nevoită să se deplaseze ajutându-se de două beţe. Soţul ei are 76 de ani şi mari probleme de sănătate.

Din păcate, bunicii nu au copii și le este aproape imposibil să se îngrijească singuri.

”Cu lacrimi în ochi, bunica ne-a spus că nu vrea nimic, dar speră că va găsi pe cineva cu suflet mare care să o ajute cu curăţenia în locuinţă. Obişnuită cu greutăţile şi lipsurile, nu a îndrăznit să mai ceară altceva, arătând că se descurcă aşa cum poate. Am constatat că nu are medicamente pentru bunicul, dar nici pampers, mărimea M. Totodată, bunicii ar avea nevoie de alimente”, a mai transmis Daniel Câșlariu.

După ce va trece starea de urgenţă, Daniel Câșlariu a anunţat că îl va duce pe bătrân la spital, pentru a obține un certificat în baza căruia să primească o indemnizaţie lunară.

Cei care doresc să sprijine demersurile umanitare ale asociaţiei sunt rugaţi să facă donaţii:

IBAN-ul contului curent în LEI deschis pentru ASOCIAŢIA „GRUP CIVIC” BOTOŞANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent în EURO deschis pentru ASOCIAŢIA „GRUP CIVIC” BOTOŞANI este RO50BTRLEURCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22, cu specificaţia pentru bunicii Maxim.

Deja ai votat!
se încarcă...