Circ total în şedinţa Consiliului Municipal Botoşani

0

Numirea administratorilor societăţii Eltrans a reprezentat motivul pentru care consilierii municipali s-au certat în şedinţa de astăzi, mai bine de o oră. După ce votul pentru prelungirea cu încă patru luni a mandatelor actualilor administratori, Carmen Achiţei, Cătălin Alexa, Serghi Cracană şi Victor Ivănescu, a fost neclar, consilierii social democraţi au părăsit şedinţa.

Din tabăra social democrată au rămas Daniela Roşu şi Dumitru Brânzei. După consultarea secretarului general al municipiului, Ioan Apostu, consilierii liberali l-au numit preşedinte de şedinţă pe Eugen Ţurcanu. Votul a fost reluat şi, cu 12 voturi pentru, 11 de la liberali şi cel dat de Daniela Roşu, proiectul a fost votat. Dumitru Brânzei nu a votat, el motivând că nu a ştiut că telefonul i-a rămas deschis.

Practic, prin votul consilierilor care au rămas la şedinţă, Carmen Achiţei, Cătălin Alexa, Serghi Cracană şi Victor Ivănescu vor fi administratori interimari pentru o perioadă de patru luni. În această perioadă, va fi declanşată procedura de stabilire a unui expert independent, persoană fizică sau juridică specializată în recrutarea resurselor umane. Acest expert va derula procedura de selecţie a viitorilor administratori ai societăţii Eltrans.

După votarea proiectului vizând numirea administratorilor societăţii Eltrans, Daniela Roşu şi Dumitru Brânzei au părăsit şedinţa. Eugen Ţurcanu a declarat şedinţa închisă, din lipsă de cvorum. La şedinţă era necesară prezenţa a minim 12 consilieri, însă rămânând doar cei 11 aleşi locali liberali, nu a mai fost posibilă dezbaterea celorlalte proiecte de pe ordinea de zi.

+2 -5
se încarcă...