Mitropolia Moldovei şi Bucovinei sprijină spitalele botoşănene

0

Astăzi, 30 aprilie, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a trimis la Botoşani, prin Sectorul de asistenţă socială şi medicală, aparatură necesară în această perioadă critică. În acest demers s-au implicat preotul Nicodim Petre şi preotul Petru Fercal, parohul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul”. Preotul Petru Fercal s-a consultat cu conducerea spitalului, cu şefii de secţii pentru a afla ce aparate mai sunt necesare.

Astăzi, preotul Cristian Buhaciuc şi Dorina Raţă, asistent social în cadrul Protopopiatului Botoşani, au predat conducerii Spitalului Judeţean două concentratoare de oxigen, două injectomate, două monitoare şi zece pulsoximetre. Donaţia pentru Spitalul Judeţean se ridică la aproximativ 38.000 de lei.

Spitalul de Copii a primit două monitoare funcţii vitale, două injectomate şi zece pulsoximetre, iar Spitalul de Pneumoftiziologie un tunel dezinfectant.

„Aparatura medicală pe care astăzi am adus-o la Spitalul Judeţean reprezintă sprijinul acordat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, în aceste momente grele prin care trecem cu toţii şi în special medicii şi pacienţii de la toate spitalele. Aparatura aceasta, cu siguranţă, nu reprezintă foarte mult, însă este ajutorul nostru pe care putem să-l dăm în clipa aceasta şi vor exista şi alte posibilităţi să ajutăm spitalul, să ajutăm medicii şi pacienţii. Nădăjduim că bunul Dumnezeu va face ca şi alte persoane să-şi îndrepte milostenia către spitale şi pentru sprijinul medicilor în aceste perioade grele prin care trecem cu toţii”, a declarat preotul Cristian Buhaciuc.

Ajutorul acordat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei este foarte important, mai ales în această perioadă când spitalele au nevoie de aparatura necesară pentru a putea salva viaţa pacienţilor.

Deja ai votat!
se încarcă...