Scandal politic în Consiliul Municipal de la numirea administratorilor societăţii Eltrans

0

Consilierii municipali botoşăneni s-au certat mai bine de o oră de la numirea administratorilor societăţii Eltrans, dar fără să ajungă la vreun rezultat.

Varianta cu prelungirea cu patru ani a mandatelor administratorilor Carmen Achiţei (soţia deputatului Cristian Achiţei), Cătălin Alexa (fost viceprimar al municipiului) şi Serghi Cracană (inginer la Modern Calor), Victor Ivănescu (director Eltrans) a picat.

Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a propus ca administratori provizorii pentru o perioadă de patru luni să fie trei social democraţi, respectiv Bogdan Buhăianu (director general al Urban Serv), Viorica Andronachi (preşedintele Consiliului de Administraţie de la Urban Serv) şi Angel Gheorghiu.

Primarul Cătălin Flutur le-a reproşat social democraţilor că iar vor să-şi propulseze oamenii în funcţii şi a propus să se prelungească mandatul actualilor administratori pe patru luni.

A urmat un schimb de replici între Cosmin Andrei şi Cătălin Flutur, cu trimitere la modul în care s-au achiziţionat bunurile de la Hi Speed Recovery, DNA, oprirea ridicării maşinilor din calcule electorale, competenţa unor administratori etc. Primarul municipiului a apreciat că nu pot fi numiţi alţi administratori, care nu cunosc activitatea societăţii Eltrans, în condiţiile în care urmează o perioadă foarte grea, cu restructurarea activităţii societăţii, cu aducerea autobuzelor noi, arătând că actualii administratori trebuie lăsaţi să-şi continue activitatea.

În cele din urmă, amendamentul formulat de Cosmin Andrei a picat la vot. Probleme au apărut la votarea amendamentului propus de Marius Oroşanu şi anume prelungirea cu patru luni a mandatelor actualilor administratori. Numai că procedura s-a blocat, după vot, apărând unele neînţelegeri.

Eduard Mititelu, consilierul primarului Cătălin Flutur, cel care asigură suportul tehnic al şedinţei, a anunţat că au fost 11 voturi pentru, zece împotrivă, o abţinere şi încă un consilier nu a răspuns. În condiţiile în care votul a fost secret, viceprimarul Marian Murariu, preşedintele de şedinţă, i-a reproşat lui Eduard Mititelu că a afişat modul în care au votat consilierii. „Nu umblați cu șmecherii, domnule Eduard Mititelu”, i-a spus viceprimarul. Marian Murariu l-a chemat pe Cosmin Andrei în sala de şedinţe.

„Era bine dacă erați aici în sală, domnule viceprimar, pentru că sunteți informatician. Domnul Eduard Mititelu face niște chestii pe care nu le făcea înainte. Deschide niște ferestre pe care nu le deschidea înainte”, a spus Marian Murariu.

Cosmin Andrei a ajuns în sala de şedinţe pentru a-i cere explicaţii lui Eduard Mititelu. Reacţia consilierilor liberali a fost rapidă, aceştia cerându-i lui Cosmin Andrei să iasă din sală.

Pentru că nu a reuşit să-i convingă pe cei doi viceprimari că nu a greşit cu nimic, Eduard Mititelu a solicitat reluarea votului. „Vă rog frumos, haideți să mai votăm o dată pentru că a fost o eroare tehnică”.

După câteva minute, transmisiunea live a şedinţei deliberativului local a fost întreruptă.

+5 -1
se încarcă...