Săptămână sub semnul ploilor

0

Începem o săptămână sub semnul ploilor și a vântului.

Județul Botoșani se află astăzi, până la ora 22:00, sub atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ. Potrivit prognozei meteo, în acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se vor manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25-30 l/mp. De asemenea, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60-70 km/h, vijelii și, izolat, grindină.

Temperaturile maxime nu vor depăși astăzi 17ºC, în timp ce minimele vor fi de 10ºC.

De altfel, întreaga săptămână va ploua și va fi vânt, chiar dacă în unele zile aceste fenomene vor fi mai reduse ca timp sau intensitate.

Mâine, maximele vor fi un pic mai ridicate, cu unu-două grade mai mult decât astăzi, în schimb minimele se vor situa la 6ºC.

Miercuri, joi și vineri, pe fondul ploilor, vor fi și cele mai friguroase zile ale săptămânii, temperaturile maxime urmând a oscila în jurul a 13ºC, iar minimele a 6ºC-7ºC. De altfel, joi și vineri și vântul va sufla mai puternic, urmând să ajungă și la viteze de 30-40 km/h.
De sâmbătă, vremea începe să se încălzească, soarele va încerca să iasă dintre nori, iar temperaturile maxime vor urca din nou spre 19
ºC-20ºC, iar minimele vor sări de pragul de 10ºC.

Ploile din ultimele zile ale săptămânii trecute și cele prognozate pentru această săptămână au fost, în general, foarte bune pentru agricultură. „Apa aceasta este o mare bucurie pentru fermieri și noi toți cei care lucrăm în agricultură. Ea a intrat în stratul 0-20 de centimetri, în ogor, acolo unde aveau plantele rădăcinile, adică acolo unde era cea mai mare nevoie. Vă pot spune că vom recolta grâu anul acesta. Veți vedea combinele pe câmp”, a declarat Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole Botoșani, care speră ca ploile prognozate zilele viitoare „să fie curate”, fără grindină, pentru că aportul de apă este binevenit în această perioadă a anului.

Deja ai votat!
se încarcă...