Sirenele ambulanţelor au sunat pentru un ambulanţier mort din cauza covid (video)

Ambulanţierii din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) au ţinut, luni dimineaţă, un moment de reculegere în memoria unui coleg decedat în urma infecţiei cu noul coronavirus.

Un ambulanțier în vârstă de 60 de ani, din Suceava, a murit din cauza coronavirusului. Bărbatul avea și alte patologii și funcția respiratorie a cedat, a spus Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. „Este vorba de o persoană de 60 de ani, cu o patologie asociată evidentă. A venit în compartimentul de terapie intensivă, a fost ventilat, dar din nefericire funcția lui respiratorie a cedat”, a spus un medic sucevean.

Astfel, luni la ora 10, sirenele ambulanţelor din tot judeţul au sunat, timp de un minut, în semn de omagiu pentru colegul de la Suceava. „Condoleanțe familiei acestuia și colegilor de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava”, a spus Cristi Calimandriuc, preşedintele Sindicatului AMbulanţa Botoşani.

Ambulanțierul fusese testat pozitiv pe 20 aprilie şi a fost iniţial internat în Secţie de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, apoi transferat la Iași, când starea lui de sănătate s-a deteriorat.

Acesta este al șaptelea cadru medical mort din cauza coronavirusului, de la începutul epidemiei în România.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în România, una din 10 persoane infectate este din sistemul sanitar.

Deja ai votat!