Videoconferinţă cu şefii din educaţie pe tema învăţământului la distanţă

0

Conducerile inspectoratelor şcolare şi caselor corpului didactic din ţară au avut astăzi, 4 mai, o videoconferinţă cu ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Oficialii din educaţie au fost convocaţi pentru a stabili un nou plan de măsuri, în contextul pandemiei COVID-19. Acest plan include măsurile pe care inspectoratele școlare județene trebuie să le implementeze pentru susținerea învățării la distanță pentru elevi.

Astfel, inspectoratele școlare trebuie să organizeze periodic videoconferințe cu directorii unităților de învățământ pentru a identifica și stabili sarcini de lucru și resurse educaționale în vederea asigurării învățării la distanță.

În cadrul videoconferinței, s-a stabilit că inspectoratele şcolare vor monitoriza desfășurarea orelor online în unitățile de învățământ din subordine.

Cadrele didactice care nu au posibilitatea de a susţine ore online pot solicita şcolilor să le pună la dispoziție echipamentele necesare. „Inspectoratele școlare și unitățile de învățământ, cu sprijinul autorităților locale, vor lua măsuri pentru asigurarea accesului la activități de învățare pentru preșcolarii/elevii din medii dezavantajate care nu dispun de echipamente informatice. Elevii din anii de final de ciclu care vor susține examenele naționale pot beneficia de consiliere din partea unităților de învățământ, cu sprijinul consilierilor din cabinetele psihopedagogice”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii ministerului.

Tot astăzi s-a anunţat că, săptămânal, conducerea ministerului va organiza întâlniri cu inspectorii generali pentru a discuta despre  susținerea învățării la distanță și pentru a rezolva problemele apărute în această perioadă.

Monica Anisie va participa la videoconferințele organizate de inspectoratele școlare cu directorii unităților de învățământ, după o planificare propusă de către inspectorate.

Deja ai votat!
se încarcă...