Comisie de evaluare a pagubelor secetei anunțată după o săptămână de ploi

0

După aproape o săptămână de ploi și când situația din agricultură pare că revine la normal, la nivelul Prefecturii s-a decis înființarea unei comisii privind despăgubirea fermierilor pentru pagubele produse de secetă.

Având în vedere Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale privind despăgubirea fermierilor pentru pagubele produse de secetă și având la bază solicitarea Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Botoșani, a fost emis ordinul prefectului județului prin care s-a aprobat constituirea comisiilor de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică”, se arată într-o informare a Prefecturii Botoșani.

Din cadrul comisiilor de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole fac parte reprezentantul administrației publice locale, al centrului județean/local al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), al DAJ și al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) – Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare. Conducătorii acestor instituții au obligația de a lua toate măsurile impuse prin legislația în vigoare pentru protecția și siguranța reprezentanților din comisiile de evaluare, în contextul pandemiei de coronavirus.

Comisiile au demarat evaluările la începutul lunii mai în baza ordinului prefectului și în conformitate cu prevederile Ordinului comun nr. 97/63/2020 pentru aprobarea Regulamentului privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, emis de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Afacerilor Interne”, mai arată Prefectura.

Deja ai votat!
se încarcă...