Municipalitatea asigură tablete şi abonament la internet pentru elevii din familii defavorizate

0

Municipalitatea botoşăneană va asigura tablete pentru toţi elevii din Botoşani care provin din familii defavorizate. Totodată, primăria va sprijini toate unităţile de învăţământ botoşănene în vederea derulării examenelor naţionale în cele mai bune condiţii.

Primarul Cătălin Flutur va solicita conducerilor unităţilor de învăţământ din municipiu să-i transmită în cel mai scurt timp liste cu elevii care provin din familii cu o situaţie materială precară, elevi care au nevoie an nevoie de sprijin din partea primăriei pentru a-și putea achiziționa tablete, necesare pentru învățământul la distanță.

Edilul a anunţat că va supune votului consilierilor municipali o propunere de rectificare bugetară pentru a putea fi asigurate fondurile necesare achiziționării tabletelor, în numărul rezultat din centralizarea datelor transmise de conducerile unităţilor de învăţământ. Conform inițiativei primarului Cătălin Flutur, dispozitivele vor fi achiziționate cu tot cu abonamente la internet pentru o perioadă de doi ani. Abonamentele vor fi plătite tot de primărie, astfel încât să fie asigurată conectarea elevilor la activitățile desfășurate în mediul online.

„De asemenea, am cerut unităților de învățământ care vor organiza, în această vară, examene pentru elevii din clasa a VIII-a, respectiv XII-a, să transmită punctual, în cel mai scurt timp, eventualele solicitări de sprijin din partea municipalității privind materialele, aparatura, echipamentele și substanțele necesare pentru pregătirea în cele mai sigure condiții a examenelor.

Am solicitat și DSP Botoșani un punct de vedere privind condițiile care vor trebui asigurate pentru derularea fără riscuri a examenelor de către toți elevii botoșăneni”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

+3 -1
se încarcă...