Tinerețe petrecută în pușcărie după o crimă

0

Un tânăr care a ucis un botoșănean, în vara anului 2019, a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare. Sentința definitivă a fost pronunțată săptămâna trecută de Curtea de Apel Suceava, care a majorat și despăgubirile pe care va trebui să le plătească tânărul rudelor celui ucis.

Crima a avut loc pe 9 iunie 2019, când Bogdan Constantin Temelie, originar din județul Dolj, a venit tocmai din Spania pentru a se întâlni cu o botoșăneancă cunoscută pe o rețea de socializare. S-a cazat la Hotelul „Rareș” din Centrul vechi al municipiului Botoșani, unde s-a întâlnit cu fata, dar și cu prietenii ei. Așa l-a cunoscut și Marius Pompaș, tânărul care avea să-i cadă victimă. În acea zi, grupul a chefuit cu bere și cu etnobotanice, iar pe fondul unor discuții cu botoșăneanca, pe care o bănuia că avea o realție afectivă cu Marius Pompaș, Bogdan Constantin Temelie l-a lovit în cap cu o etajeră din ceramică luată din baie pe botoșăneanul care dormea în camera de hotel.

Panicat, doljeanul a abandonat arma crimei și a plecat, iar grozăvia a fost descoperită după o jumătate de oră, când ceilalți tineri au intrat de pe terasa hotelului în cameră. Deși a fost dus la spital și ulterior transferat la o clinică din Iași, Marius Pompaș nu a mai putut fi salvat, el decedând pe 16 iunie 2019, din cauza leziunilor suferite.

Reținut și arestat preventiv, Bogdan Constantin Temelie, în vârstă de 20 de ani, a invocat că s-ar fi enervat după ce i-a dispărut o bancnotă de 50 de lei de sub televizor, dar ulterior el și-a schimbat declarațiile și a recunoscut totul. Trimis în judecată, el a fost condamnat definitiv și urmează să-și ispășească pedeapsa într-o unitate de detenție.

Deja ai votat!
se încarcă...