Zeci de srilankezi concediați și băgați în carantină la Botoșani

0

Zeci de muncitori din Sri Lanka, angajaţi la GT Company, o companie din domeniul textil din Botoşani, se află în carantină, după ce au fost protagoniştii unui scandal monstru.

Totul după ce unul dintre aceştia a fost depistat pozitiv cu Covid19 pe 25 aprilie. Ulterior, contacţii direcţi ai muncitorului, şapte la număr au fost au fost izolaţi în spaţiile de cazare unde locuiau, oferite de companie. Între timp, însă, pentru că în rândul muncitorilor au mai fost confirmate câteva cazuri, patronatul a luat decizia închiderii companiei, iar cei peste 40 de muncitori din Sri Lanka au rămas fără contracte de muncă.

În acest weekend, mai exact în noaptea de sâmbătă spre duminică, având în vedere că nu mai aveau relaţii contractuale cu firma de confecţii, srilankezii au fost urcaţi în autocare pentru a fi trimişi acasă.

Însă, în mijloacele de transport au ajuns şi persoanele care erau în izolare astfel că situaţia a impus oprirea autocarelor, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au fost înştiinţaţi de acest fapt. „Autocarul a fost oprit în oraşul Roman, fiind întors la Botoşani, iar toţi cei 42 de ocupanţi ai autocarului plasaţi în carantină într-unul din spaţiile amenajate din Botoşani”, a precizat medicul Delia Monica Adăscăliţei, directorul interimar al DSP Botoşani.

Măsurile ce vor fi luate după perioada de carantină de 14 zile vor fi stabilite de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani.

+15 -3
se încarcă...