Nechifor vrea din nou mașini pe străzi care să anunțe pericolul infectării cu Covid-19

0

Situația infectării șefului ISU, col. Cristian Amarandei, a pus pe jar conducerea județului.

Chiar dacă recunoaște că focarele din Botoșani sunt instituționalizate, prefectul Dan Nechifor, a declarat că îi va cere primarului Cătălin Flutur să reia acțiunea de conștientizare a populației privind riscul contaminării cu Covid-19. „Odată cu apropierea datei de 15 mai se vede o relaxare, or acum, la noi, situația nu este tocmai cea mai bună. Am să discut cu domnul primar Cătălin Flutur să pună din nou să meargă prin oraș mașinile care cereau oamenilor să stea în casă”, a declarat Nechifor.

Prefectul susține că se vede faptul că populația a conștientizat pericolul și a stat în casă. „Cei care au stat în casă nu s-au infectat. Avem cazuri la cei care au mers la muncă”, a mai spus reprezentantul guvernului în teritoriu. Acesta a motivat apariția focarului la ISU Botoșani prin faptul că, acolo, dispeceratul este unul de tip „open space” în care intră multă lume și de aici și problemele.

În ciuda măsurilor draconice luate la nivelul judeţului şi mai ales a unităţilor sanitare, Botoşaniul continuă să urce într-un top nedorit al judeţelor cu cele mai multe cazuri de Covid-19. Ieri, doar Suceava, Bucureşti, Arad şi Hunedoara aveau mai mult cazuri decât judeţul Botoşani, care a urcat până pe locul cinci la nivel naţional, alături de Neamţ, cu câte 534 de cazuri fiecare. Practic, cele şase judeţe care ocupă primele cinci locuri pe ţară însumează jumătate din totalul cazurilor de Covid-19 la nivel naţional. Brăila, Harghita şi Vâlcea au fiecare sub 25 de cazuri luate în evidenţă.

+9 -0
se încarcă...