Viaţă amară. O bunică din Balinţi – Havârna are nevoie de ajutor

0

O bunică din Balinţi – Havârna are nevoie de ajutorul semenilor. La ea a ajuns Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani. „Am întâlnit o altă bunică, într-un alt colţ de judeţ, dar cu aceeaşi viaţă chinuită şi amară. Cu fiecare zi ce trece, realizez că mulţi bătrâni din judeţul nostru au nevoie de sprijin. Obişnuiţi cu lipsurile, ei îşi acceptă resemnaţi soarta, dar noi avem o datorie de morală şi de suflet să le aducem un pic de alinare şi un pic de bucurie în noianul lor de durere, tristeţe şi sărăcie”, a declarat Daniel Câşlariu.

Bunica are 86 de ani şi locuieşte într-o căsuţă modestă împreună cu fiul ei în vârstă de 52 de ani, care este surdo-mut, dar are şi alte probleme de sănătate.

Am rămas înmărmurit când m-am uitat la bunică şi am văzut pe chipul ei cum arată TIMPUL. M-a invitat în casă, iar la uşă m-a întâmpinat fiul ei, care se sprijinea în două beţe. Bunica a încercat să îi explice prin semne cine sunt eu și, spre uimirea mea, i-a zis ca el știe că eu sunt de la Asociaţia <Grup Civic>, pentru că m-a văzut la televizor. Am întrebat-o pe bunica de ce ar avea nevoie în această perioadă atât de grea şi sărmana nici nu a ridicat ochii din pământ să îmi ceară ceva. În cele din urmă, cu greu mi-a răspuns că ar vrea ceva de mâncare. Nimic mai mult. La plecare, am zărit niște ouă în geam și am întrebat-o ce face cu ele, mi-a spus cu glas domol că le-a strâns să mai aibă ce mânca”, a mai spus tânărul.

Daniel Câşlariu şi-ar dori să găsească pe cineva care să dea o mână de ajutor pentru a face curăţenie în căsuţa bunicii. „Dacă şi dumneavoastră vreți să le dați o mână de ajutor puteți merge direct la casa bunicii, sau aveţi la dispoziţie conturile asociației cu menţiunea ADELA”, a mai transmis Daniel Câşlariu.

Cei care doresc să ajute au la dispoziţie conturile: RO03BTRLRONCRT0530156401 (în lei), RO50BTRLEURCRT0530156401 (în euro), Codul Swift BTRLRO22.

Deja ai votat!
se încarcă...