Criminalul Mădălin Miki Lupu judecat pentru atacul sângeros din penitenciar

♦ Mădălin Miki Lupu, criminalul feroce careîn vara lui 2017 a ucis două femei în scop de jaf, va fi judecat pentru o tentativă de omor comisă în pușcărie ♦ Victima ultimului atac sângeros a fost un coleg de celulă, condamnat la rândul său pentru omor

0
Mădălin Miki Lupu la puțin timp după ce a fost prins de polițiștii botoșăneni
Mădălin Miki Lupu la puțin timp după ce a fost prins de polițiștii botoșăneni

Botoșăneanul Mădălin Miki Lupu, criminalul condamnat pe viaţă după ce a ucis două femei în vara lui 2017, a fost trimis din nou în judecată sub acuzația de tentativă de omor, după ce l-a snopit în bătaie pe un coleg de celulă, cu o bară de metal. Atacul a avut loc în dimineața zilei de 15 februarie a.c., în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, acolo unde botoșăneanul a fost transferat la sfârșitul anului trecut. Victimă i-a căzut un alt deținut, Cătălin Andronache, în vârstă de 31 de ani, din orașul Panciu, județul Vrancea, condamnat la rândul său la aproape 25 de ani de închisoare pentru omor și tâlhărie, și care la rândul său înjunghiase un coleg de celulă la sfârșitul lunii ianuarie a.c.

Deținutul lovit a fost salvat de medici

Lovit cu brutalitate de botoșănean, Andronache a fost transportat de urgență la spital și internat pentru îngrijiri medicale. În urma examinării medico-legale a victimei, anchetatorii au concluzionat că deținutul lovit prezenta mai multe leziuni traumatice, care i-au pus viaţa în primejdie şi pentru a căror vindecare ar fi fost necesare 50-55 zile de îngrijiri medicale (traumatism cranio-cerebal, traumatism cervical-multiple benzi echimotice latero-cervicale dreapta, traumatism toracic anterior drept, traumatism osteo-articular). Ancheta a durat până luna trecută, când procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Mădălin Miki Lupu sub acuzația de tentativă de omor. Dosarul se va judeca la Tribunalul Galați, fiind vorba de competența teritorială, agresiunea având loc pe raza acelui județ. Cazul se află în Camera preliminară, iar vor verifica legalitatea întocmirii rechizitoriului și a administrării probelor, după care vor stabili data la care va începe procesul.

Tentativă de evadare ca-n filme

Anul trecut, în noiembrie 2019, Mădălin Miki Lupu a pus la cale o evadare ca-n filmele cu gangsteri. Închis în Penitenciarul Gherla, el a început să sape un tunel, undeva în spatele frigiderului din celulă. Pentru a nu fi auzit de supraveghetori, el pornea televizorul și dădea volumul la maxim, iar pentru a nu crea praf uda peterele. Așa a reușit să scobească o gaură adâncă de 33 centimetri, cu un diametru care să îi permită să treacă. Mai era un sigur rând de cărămidă și ar fi reușit să spargă zidul, dar planul lui a fost deconspirat în ziua în care Mădălin Miki Lupu urma să fie transferat în Penitenciarul Galați, pentru o expertiză. Prin urmare, el a fost acuzat și de tentativă de evadare și distrugere, cazul fiind anchetat de Poliția Gherla.

Viață trăită în pușcărie

Botoșăneanul a ajuns prima dată în pușcărie chiar în anul în care a împlinit 18 ani. Atunci, el a violat o femeie și a fost condamnat la cinci ani pentru viol. În 2017, după ce a fost eliberat, botoșăneanul a stat o vreme prin Reșița, unde a bătut un bărbat. Realizând că s-ar putea întoarce în pușcărie, el a încercat să se întoarcă în comuna Coțușca, de unde este originar. Pe drum, a poposit în municipiul Alba Iulia, unde a ucis o femeie și l-a lovit pe fiul acesteia în scop de jaf. Nimeni nu a bănuit atunci cine este autorul crimei, dar ulterior Mădălin Miki Lupu a ajuns în comuna natală, unde a tâlhărit și ucis o localnică pentru 90 de lei.

Condamnări care totalizează peste 50 de ani de închisoare

Capturat de polițiștii botoșăneni, tânărul a recunoscut totul, inclusiv crima din Alba Iulia care figura cu autor necunoscut și a fost condamnat la închisoare pe viață, ultima pedeapsă primind-o chiar în vara anului trecut, din partea magistraților de la Judecătoria Reșița, unde a fost condamnat pentru lovirea bărbatului. Când a fost să-i stabilească pedeapsa, judecătorii au adunat toate condamnările primite de după eliberarea condiționată, restectiv omor, tentativă de omor, tâlhărie și loviri și alte violențe, iar pedeapsa rezultantă a fost de 50 de ani și 4 luni detenție, adică mai bine de o jumătate de secol de pușcărie. Prin urmare, conform Codului penal, pedeapsa i-a fost comutată la închisoare pe viață.

Deja ai votat!
se încarcă...