Decizii ministeriale pentru studenţi şi absolvenţii de liceu

0

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, Consiliul Național al Rectorilor, Sindicatul „Alma Mater” și reprezentanţii asociațiilor studențești au stabilit cadrul de lucru pentru finalizarea anului universitar și organizarea admiterii în condiții de siguranță pentru studenți și cadre didactice.

Mai exact, reprezentanții universităților din România au propus organizarea parțială în sistem online a examenelor de semestru, de an și de finalizare a studiilor. În situații excepționale, care impun prezența fizică a studentului, universitățile vor stabili și comunica modul de desfășurare a examenului, în condiții de siguranță pentru studenți și profesori.

În plus, Ministerul Educației a permis universităților accesul la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) pentru a facilita procesul de admitere în sistem online în instituțiile de învățământ superior. Practic, universitățile pot verifica rezultatele obținute de absolvenții clasei a XII-a, în urma susținerii examenului național de Bacalaureat, evitând, astfel, prezența fizică a candidaților la înscrierea pentru admiterea la facultate.

,,În această perioadă, căutăm să simplificăm cât putem de mult modalitățile prin care absolvenții clasei a XII-a se pot înscrie la facultate, în condiții de siguranță. La fel de important este și procesul de învățare-evaluare online din universități și am încredere că toate instituțiile de învățământ superior vor sprijini accesul la educație al studenților”, a declarat ministrul Monica Anisie.

+3 -1
se încarcă...