Polițiștii continuă să dea amenzi și după decizia CCR

0

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că majorarea valorii amenzilor prin Ordonanță de Urgență de către Cabinetul Orban este neconstituțională. Cu toate acestea, polițiștii și jandarmii continuă să aplice sancțiuni. Iar îndemnul vine chiar de la premierul Ludovic Orban. Faptul că s-a luat această decizie a Curții Constituționale – sigur, trebuie să așteptăm motivarea – nu înseamnă că nu se mai dau amenzi, numai că se dau amenzile la nivelul anterior ordonanței de urgență”, a declarat Ludovic Orban.

În ultimele 24 de ore, potrivit Centrului Județean pentru Comunicare (CJC), polițiștii și jandarmii botoșăneni au dat 76 de amenzi în valoare de 102.000 lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație impuse de ordonanțele militare. Polițiștii au dat 74 de amenzi în valoare totală de 100.000 de lei, iar jandarmii două în valoare de 2.000 de lei. De asemenea, polițiștii au mai dat 26 de amenzi în valoare de 59.000 de lei pentru alte contravenții săvârșite de botoșăneni.

Miercuri au fost organizate de către polițiști cinci acțiuni punctuale atât pentru conștientizarea populației în legătură cu măsurile împotriva răspândirii Covid-19, cât și pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură a tulbura ordinea și linistea publică. Astfel, cu ocazia acțiunilor au fost efectuate verificări pe linia respectării prevederilor ordonanțelor militare, fiind totodată legitimate 185 de persoane și verificate 87 de autovehicule. În urma neregulilor constatate s-au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 37.000 de lei.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745/619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

Deja ai votat!
se încarcă...