Familii nevoiaşe ajutate de Asociaţia Lindenfeld

0

Familiile copiilor înscrişi în Centrul social de zi, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Botoşani, au primit pachete cu alimente şi produse de igienă.

Cu ajutorul donațiilor strânse de Asociația Lindenfeld, programul educațional Ajungem Mari, pe platforma Galantom, au fost pregătite pachete pentru 28 de familii.

Din cauza opririi multor activități comerciale și a crizei economice, multe familii nu mai reușesc să le asigure copiilor lor condițiile decente de trai. Iar asta înseamnă că mulți copii se află în pericol de a fi separați de familie, instituţionalizaţi în centre de urgență și apoi în centre de plasament, ceea ce le va produce traume majore. Copiii trebuie să crească în familii și vrem să îi ajutăm să treacă de această criză cu bine”, a declarat Adina Pascal, coordonator local voluntar în cadrul programului Ajungem Mari.

Centrul de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc social Botoşani a fost închis după declararea stării de urgenţă. Aici veneau în fiecare zi copii din familii sărace, înainte sau după şcoală, unde primeau o masă caldă şi gustări şi participau la activități educative. Acum aceşti copii şi părinţii lor au mare nevoie de ajutor pentru a rămâne împreună.

Ajungem Mari este singurul program demarat de Asociația Lindenfeld și susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Scopul programului educațional Ajungem Mari este să ajute copiii instituţionalizaţi sau din medii defavorizate să se integreze în comunitate şi să devină adulți responsabili şi independenți, care nu cad pradă tentaţiilor şi pericolelor străzii. Ne propunem să le transmitem valori pentru o viaţă sănătoasă şi încrederea că pot ajunge oameni mari, responsabili şi independenți”, a mai spus Adina Pascal.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...