Ministrul Agriculturii și-a terminat vizita la Botoșani (galerie foto – video)

0

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și-a încheiat vizita la Botoșani.

După conferința de presă de la Prefectură și întâlnirea cu oficialii din agricultura local, precum și cu câțiva producători și primari liberali din județ, ministrul Agriculturii a mers în vizită la Mecanex, fabrică deținută de familia Bidașcă. El a ales să viziteze Mecanex este singurul agent economic din România care produce echipamente pentru irigații și dorește să vadă ceea ce face. „Vreau să văd care este capacitatea dumnealor și ce fac. Am auzit de dumnealor, dar nu i-am cunoscut. Îi voi încuraja. Este o perioadă în care putem să încurajăm toate produsele românești, fără să ne fie frică că o să ne certe cineva din Uniunea Europeană. Fiecare stat, fiecare guvern responsabil în această perioadă face acest lucru”, a spus Oros.

După vizita de la Mecanex, ministrul Agriculturii a ajuns și la serele de legume ale familiei Cristian și Constantin Aniculăiesei, din Hudum. Cei doi, tată și fiu sunt printre beneficiarii programului „Tomate” de la prima ediție și sunt printre cei mai performanți legumicultori din județ.

Ministrul a mers și la Stațiunea Popăuți, unde a văzut oile karakul prezentate de Ionică Nechifor. Toate aceste trei obiective sunt principale „puncte de atracție turistică” pentru toți miniștrii Agriculturii, indiferent de culoare politică, atunci când descind la Botoșani.

 

+3 -0
se încarcă...