Polițiștii și jandarmii și-au adaptat amenzile la deciziile Curții Constituționale

0

Polițiștii și jandarmii și-au adaptat cuantumul amenzilor la decizia CCR. Astfel, în ultimele 24 de ore, jandarmii au aplicat șase amenzi în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație impuse de ordonanțele militare, în timp ce polițiștii au dat 19 amenzi pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei în valoare totală de 24.000 de lei. Aceștia din urmă au mai dat trei amenzi în valoare de 5.000 de lei pentru alte contravenții.

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost organizate două acţiuni punctuale atât pentru conştientizarea populaţiei în legătură cu măsurile împotriva răspândirii Covid-19, cât şi pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte de natură a tulbura ordinea şi linistea publică. Astfel, cu ocazia acţiunilor au fost efectuate verificări pe linia respectării prevederilor ordonanţelor militare, fiind totodată legitimate 117 persoane şi verificate 34 de autovehicule. În urma neregulilor constatate s-au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 700 de lei.

Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0745/619.074, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

+7 -5
se încarcă...