Sprijin de la stat pentru copiii din familiile defavorizate

0

Copiii din familiile defavorizate vor fi sprijiniţi de către stat pentru a putea avea acces la orele online. Guvernul României a adoptat în ședința de guvern de ieri, 7 mai, la propunerea Ministerului Educației și Cercetării, o hotărâre privind suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020.

Suma alocată va fi utilizată pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat. Obiectivul Ministerului Educației este să asigure accesul la activitățile didactice la distanță elevilor din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar.

Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

La nivelul judeţului Botoşani sunt 7834 de elevi care nu au dispozitivele necesare pentru a participa la orele online. Numărul acestora va scădea în ultima perioadă deoarece unele autorităţi locale au anunţat că vor cumpăra tablete elevilor, cu fonduri de la bugetul local. Până la această dată au anunţat că vor cumpăra tablete pentru elevi municipalitatea botoşăneană şi primăriile din Curteşti, Coşula, Ibăneşti, Lunca şi Păltiniş.

Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.

+4 -0
se încarcă...