Ziua egalității de șanse

0

Astăzi, 8 mai, s-a sărbătorit pentru a cincea oară în România Ziua egalității de șanse între femei și bărbați.

În acest sens, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) a inițiat o serie de acțiuni în mediul online sub egida „Săptămâna egalității de șanse între femei și bărbați”. Acestea vizează creșterea vizibilității asupra măsurilor de prevenire și combatere a discriminării pe criteriu de gen, inclusiv a violenței de gen și au drept scop creșterea nivelului de conștientizare a beneficiilor reale pe care le aduce societății respectarea și promovarea principiului egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați.

Pe fondul măsurilor impuse de criza Covid-19 ne propunem să evidențiem și implicarea profesională și socială a femeilor aflate în prima linie în diverse domenii de activitate. În acest sens, ANES va derula o Campaniei națională de conștientizare „Vă vedem, vă respectăm, împreună acționăm!” în cooperare cu Institute for Social Studies of Gender, care va avea ca obiectiv evidențierea activității depuse de către femeile aflate în prima linie de acțiune în contextul pandemiei Covid-19, în domenii precum sănătate, ordine publică, apărare și educație.

Una dintre acțiunile Campaniei are în vedere valorizarea cu prioritate a muncii personalului auxiliar din unitățile medicale și de asistență socială (infirmiere și îngrijitoare, care asigură curățenia și păstrarea igienei unităților sanitare, pregătirea materialelor necesare activității, însoțirea bolnavilor spitalizați precum și preluarea persoanelor decedate).

+0 -0
se încarcă...