Șefii județului băgați din nou în ședință de Sorescu

0

Secretarul de stat botoșănean Gheorghe Sorescu, responsabilul cu activitatea prefecturilor în cadrul Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a băgat din nou conducerea județului în ședință.

De această dată, tema discutată a fost planul de măsuri pe care conducerea județului va trebui să-l pună în aplicare începând cu 15 mai, după ce se va ieși din starea de urgență. „Scopul întâlnirii de astăzi l-a reprezentat pregătirea modului de reluare a activității cu publicul în toate instituțiile în așa fel încât situațiile să fie gestionate la fel de bine și de acum înainte. Nu este cazul să ne relaxăm”, a declarat secretarul de stat, Gheorghe Sorescu.

Ținând cont de reluarea activității cu publicul după data de 15 mai, deși va fi menținută starea de alertă, fiecare instituție din subordinea Prefecturii – Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor și Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte – vor trebuie să se supună unui plan de măsuri propriu, pe lângă recomandările care vor veni de la nivel național.

Totodată, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va monitoriza și modul în care celelalte instituții din județul Botoșani vor respecta măsurile și recomandările pe starea de alertă.

„Având în vedere că vom rămâne în stare de alertă, botoșănenii trebuie să manifeste precauție, iar autoritățile vigilență în respectarea regulilor sau, după caz, a recomandărilor. O dată cu ieșirea din starea de urgență, trebuie să se știe că măsurile de relaxare nu reprezintă intrarea în normal, deoarece este necesar ca fiecare dintre noi să folosească minimele măsuri de protecție și să păstreze distanțarea fizică”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Reprezentanții structurilor MAI au în continuare responsabilitatea monitorizării activității instituțiilor în vederea respectării măsurilor de ordine publică, în special cele care au relații cu publicul.

+14 -0
se încarcă...