E.ON dăruieşte laptopuri elevilor din familiile defavorizate

0

Compania E.ON a decis să-i ajute pe copiii care nu au mijloacele necesare pentru a participa la orele online. Prin această inițiativă, E.ON dorește să contribuie la reducerea abandonului școlar.

Primul laptop donat de E.ON a ajuns la o elevă din localitatea vasluiană Şuletea.

„Peste 250.000 de elevi și mii de profesori nu au calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart, potrivit unei estimări preliminare, însă este greu de spus cifra exactă întrucât nu există încă o statistică oficială centralizatoare. Cifrele ar putea fi chiar mai mari de atât, dacă luăm în considerare că, statistic, peste o treime (38,1%) dintre copiii României cresc în familii cu risc de sărăcie sau excluziune socială”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Sorin Munteanu, specialist comunicare externă în cadrul E.ON.

Pentru copiii din familiile defavorizate, învăţarea la distanţă nu este posibilă, nu pentru că nu și-ar dori să continue să învețe de acasă, ci pentru că nu au cum să țină legătura cu profesorii şi colegii lor. Calculatorul, tableta sau telefonul mobil sunt un lux pe care multe familii nu şi-l permit.

Ne dorim ca aceste laptopuri să ajungă cât mai repede la elevii care au mare nevoie de ele. Desigur că numărul celor care nu au acasă calculatoare, laptopuri sau tablete este foarte mare, dar credem că puțin câte puțin, prin contribuția și implicarea tuturor, putem reuși să aducem cât mai mulți elevi în mediul online”, spune Manfred Paasch, director general al E.ON România.

Laptopurile dăruite de E.ON vor ajunge la elevii care vor fi subiectul celor mai emoționante povești primite de la familie, de la cei apropiați sau de la profesori, pe pagina de social media a companiei E.ON, sub formă de mesaje private trimise la adresa  https://www.facebook.com/E.ONRomania/

Ne propunem să ajungem la elevii care au cu adevărat nevoie și să le dăruim, o dată cu laptopul, o șansă la educație. Astfel, #PunemBineleInLumina, susținem educația și viitorul nostru comun.

În sistemul de educație sunt înscriși circa 3 milioane de copii și elevi, iar potrivit statisticilor populația școlară este în scădere de la an la an. Una dintre cauze este abandonul școlar, iar în această situație se regăsesc mai ales copiii din zonele defavorizate socioeconomic, dar și cei care provin din familii cu situații materiale precare”, se mai arată în comunicatul de presă.

+6 -0
se încarcă...