Trei gravide diagnosticate cu covid19

0

Trei botoşănence gravide, au fost diagnosticate cu noul tip de coronavirus. Acestea fac parte din bolnavii luaţi deja în evidenţă de DSP, toate trei fiind internate pe secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).

Cel mai recent caz este al unei femei internată la Maternitatea Botoşani, cu o sarcină de 26 de săptămâni, diagnosticată cu Covid19, în urma testării efectuată chiar la internare. Tânăra a ajuns la spital din cauza unor dureri specifice sarcinii, care, însă, nu au pus probleme, astfel că femeia va fi transferată pe una dintre secţiile destinate bolnavilor de Covid19 din SJU.

O altă tânără, cu o sarcină de 13 săptămâni, a ajuns internată pe o secţie covid după ce fost diagnosticată cu această afecţiune în timp ce era în carantină. Tânăra s-a întors recent din Anglia şi a urmat protocolul celor care vin din străinătate, iar testarea i-a ieşit pozitivă, fiind însă, fără niciun simptom, la fel ca prima femeie.
Cel de-al treilea caz aflat în evidenţe este, însă, unul mai grav.

Botoşăneanca, în vârstă de 31 de ani, are o sarcină de 33 de săptămâni, însă starea ei este una gravă, fiind monitorizată pe secţia de terapie intensivă a SJU Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...