Botoșănenii cu covid19 NU vor mai sta în izolare după externarea din spital

0
Poza are doar rol ilustrativ

Vești bune pentru botoșănenii care sunt diagnosticați, în această perioadă, cu covid19.

Noile reglementări publicate pe 8 mai în Monitorul Oficial privind Planul de Măsuri în contextul epidemiei de coronavirus aduc modificări importante în ceea ce privește externarea pacienților declarați vindecați de covid19.

Astfel, de acum botoșănenii depistați negativ în spital la covid19 nu vor mai fi obligați să stea acasă încă două săptămâni după externare. “Orice pacient din spitalele de faza I, II, suport sau unități de izolare și tratament se va externa în condițiile în care există două determinări consecutive ale ARN SARS-CoV-2 nedetectabile, la interval de minimum 24 de ore. Nu este necesară izolarea la domiciliu pentru încă 14 zile a pacienților externați cu două determinări consecutive ale ARN SARS-CoV-2 nedetectabile”, se arată în ordinul publicat pe 8 mai.

De asemenea, pacienții externați din spital, după ce au avut două teste negative pentru covid19, nu vor mai trebui să aștepte ore în șir pentru a fi transferați la domiciliu cu o ambulanță, acest lucru putând fi făcut și cu mașina personală, la permisiunea medicului curant.

Din păcate, veștile nu sunt la fel de bune pentru pacienții externați până pe 8 mai, aceștia fiind nevoiți să stea în continuare în casă 14 zile, așa cum au primit documentele medicale la externare. Acest lucru ar putea fi schimbat doar de medicul curant, care le-a semnat externarea. “Medicul curant are decizia finală în astfel de situații. Acesta decide dacă pacientul va mai rămâne sau nu în izolare. Conform Planului de Măsuri, cei care vor fi externați ulterior publicării în Monitorul Oficial nu vor mai sta în izolare”, a precizat medicul Monica Delia Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...