Elevii Şcolii Miletin vor lucra pe calculatoare donate de Monitorul de Botoşani

0

Elevii Şcolii Gimnaziale 2 Miletin nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Şcoala coordonatoare Prăjeni pentru a participa la orele de informatică. Monitorul de Botoşani a donat Şcolii Miletin cinci calculatoare complet utilate şi cinci birouri pentru acestea. Este un dar făcut din dorinţa de a facilita elevilor dintr-o comunitate rurală accesul la tehnologie.

„Am adus aici calculatoarele şi ne sunt de mare ajutor Avem mare noroc deoarece în câteva zile o să avem şi internet prin fibră optică. Elevii şcolii veneau cu microbuzul la şcoala de centru, după un program bine stabilit, pentru că nu puteau să facă partea practică a orelor de TIC, în şcoala lor. Veneau cu profesoara lor şi lucrau la şcoala de centru. Este un lucru mare pentru noi această donaţie. Vom amenaja cabinetul de informatică în scurt timp şi ne bucurăm că vom avea şi conexiune la internet”, a declarat Lăcrămioara Bîrsanu, directorul Şcolii Prăjeni.

Potrivit oficialului, Şcoala Miletin a fost reabilitată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, lucrările fiind finalizate în anul 2019. Din păcate, unitatea nu dispunea de dotările necesare pentru orele de TIC. „Efectivele claselor sunt reduse, avem câte şapte – opt elevi în clasele de gimnaziu. Cu aceste cinci calculatoare, şi dacă mai primim ajutor din altă parte, elevii vor avea dotările necesare pentru ora de TIC. Am vorbit cu doamna profesoară de TIC şi s-a bucurat enorm că am primit această donaţie. Este binevenită pentru noi şi vă mulţumim din suflet”, a mai spus Lăcrămioara Bîrsanu.

+16 -0
se încarcă...