Noi planuri pentru autobuzele care înlocuiesc tramvaiele

0

Victor Ivănescu, directorul Eltrans, a anunţat că autobuzele achiziţionate în baza unui leasing operaţional, vor ajunge la Botoşani la începutul lunii iunie. Până atunci, conducerea societăţii mare are de pus la punct unele aspecte organizatorice. Unul vizează şcolarizarea vatmanilor. Cei 11 vatmani nu au avut cum să facă aceste cursuri din cauză că şcolile de şoferi şi-au întrerupt activitatea. În aceste condiţii, nu este exclus ca Eltrans să angajeze pe o perioadă determinată şoferi, până când vatmanii vor putea obţine documentele necesare pentru a putea conduce autobuze.

Contractul în baza căruia Eltrans va primi nouă autobuze noi a fost semnat pe 25 februarie. Contractul a fost semnat de Victor Ivănescu, directorul Eltrans, și Adrian Lăcătușu, director general în cadrul companiei BCR Fleet Management SRL, liderul asocierii care a câştigat licitaţia alături de Anadolu Automobil Rom, furnizorul autobuzelor marca Isuzu.

Eltrans va folosi autobuzele în baza unui leasing operațional valabil pentru o perioadă de cinci ani, cu o valoare de peste 9 milioane de lei. Ceea ce înseamnă că pentru utilizarea celor nouă 9 autobuze câte se cumpără, societatea Eltrans va plăti lunar o rată de 18.000 de lei.

Consiliul Municipal a dat undă verde pentru înlocuirea tramvaielor cu autobuze în octombrie 2019. După votul din deliberativul local, bazat pe finanţarea europeană de care dispune municipalitatea pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de transport cu tramvaiul. a fost pregătit caietul de sarcini, iar în decembrie a fost demarată licitaţia pentru acest contract. Licitaţia a durat două luni, procedură derulată online, cu o transparenţă maximă, aşa după cum a arătat Victor Ivănescu.

Firma din Turcia va livra autobuze Citibus, fiecare având o capacitate de 73 de locuri. Autobuzul Citibus are trei uşi, cea din mijloc prevăzută cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, instalaţie de aer condiţionat, sistem audio cu radio – CD şi conexiuni auxiliare, instalaţie de sonorizare, dispozitiv de fixare a căruciorului folosit de persoanele cu dizabilităţi, oglinzi retrovizoare încălzite, reglabile electric, computer de bord, avertizare uşi deschise, sistem de informare călători (panouri de informare în partea din faţă, laterală şi spate), suspensie pneumatică.

În cazul în care lucrările de reabilitare a căii de rulare a tramvaielor nu se vor încheia în cinci ani, Eltrans va putea folosi în continuare autobuzele, existând posibilitatea prelungirii leasingului operaţional.

+26 -8
se încarcă...