Asistentă decedată după ce s-a vindecat de covid

0

Situație dramatică în sistemul sanitar botoșănean, după ce un al doilea cadru medical care a fost afectat de covid19 a decedat.

În acest caz situația este una mai ciudată, pentru că de această dată cadrul medical tocmai fusese declarat vindecat de Covid 19. Este vorba despre o asistentă din cadrul Secției de explorări funcționale a Spitalului Județean de Urgență, în vârstă de 58 de ani, femeia a fost diagnosticată cu Covid19 în urmă cu mai bine de o lună, pe data de șapte aprilie aceasta fiind internată pe secția de reanimare a SJU din cauza stării grave în care era.

Asistenta a fost intubată și ventilată mecanic, iar în urma tratamentului specific pentru covid, cadrele medicale de la Spitalul Județean au obținut trei teste negative consecutive la covid19 la finele lunii trecute. Aceasta s-a ales însă cu o pneumonie specifică pacienților care sunt intubați, însă pentru că a fost vindecată de covid19 a fost transferată la Spitalul Dorohoi pentru continuarea tratamentului pentru afecțiunile secundare.

Din păcate, în cursul nopții de duminică spre luni, inima acesteia a cedat, fiind constatat decesul.

Asistenta suferea de hipertensiune arterială și obezitate, urmând ca acum autoritățile sanitare să determine dacă decesul a fost sau nu pus pe seama covid19.

Deja ai votat!