spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTPregătiri pentru Festivalul Naţional de Poezie şi Proză "Mihai Eminescu"

Pregătiri pentru Festivalul Naţional de Poezie şi Proză „Mihai Eminescu”

Criza epidemică impune schimbări majore în organizarea unor manifestări culturale dedicate poetului Mihai Eminescu. Asociaţia Judeţeană a Profesorilor de Limba şi Literatura Română Botoşani şi Colegiul „Mihai Eminescu”, organizatorii Festivalului Naţional de Poezie şi Proză „Mihai Eminescu”, au anunţat că manifestarea va fi organizată în acest an doar online.

„Din considerente de securitate a sănătății celor ce ar fi dorit să interpreteze în spectacol poezia eminesciană, am hotărât să realizăm un spațiu virtual al poeziei și cântecului eminescian. Copiii talentați și pasionați de versul Marelui Poet sunt invitați să se înscrie în concurs, pentru că meritele le vor fi răsplătite ca de obicei: cărți, diplome, trofee”, a transmis profesorul Diana Damean, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Profesorilor de Limba şi Literatura Română.

Astfel, fişele de înscriere vor fi completate şi trimise electronic, la adresa concurseminescu@yahoo.ro până la data de 10 iunie, dată până la care trebuie trimise şi lucrările, materialele şi momentele artistice înregistrate. Selecţia, jurizarea și stabilirea câștigătorilor pentru fiecare secţiune şi categorie de vârstă, va fi făcută de către o comisie formată din specialişti în domeniu, în perioada 10 – 15 iunie.

Potrivit organizatorilor, se va acorda trofeul Festivalului „ Mihai Eminescu”, premiul I, II, III, mențiuni și premii speciale pentru secțiunile – concurs: creaţie literară, eseu, recital poezie, muzică, teatru şi desen.

La Secţiunea Creaţie literară, participanţii pot să trimită poezii ( cel puţin trei, cel mult zece) sau proză scurtă ( două – trei texte).

La Secţiunea Eseu, lucrările cu caracter didactic şi ştiinţific vor fi redactate doar în limba română şi nu trebuie să depăşească cinci pagini. Eseurile cadrelor didactice vor fi publicate în revista ABC-ul criticii literare.

Cei care se vor înscrie la secţiunile recitaluri de poezie şi muzică, reprezentaţii de teatru, momente artistice (două recitaluri, o reprezentaţie dramatică) trebuie să trimită înregistrări pe suport CD / DVD până pe 10 iunie, la sediul Asociației Județene a Profesorilor de Limba și Literatura Română Botoşani, Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 48, (Casa Tineretului Botoșani) și prin e-mail: concurs.eminescu@yahoo.ro.

La Secţiunea Desen, lucrările pot fi realizate în creion, tuş sau acuarelă; alb-negru sau color; pe hârtie tip A4 sau A3. Acestea vor fi scanate sau fotografiate şi trimise la adresa concurs.eminescu@yahoo.ro.

Organizatorii au mai anunţat că, la Secţiunea Fotografie şi film, vor fi prezentate numai lucrări originale (imagini de la activităţile şi evenimentele dedicate poetului Mihai Eminescu) în format digital.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...