Proces pentru o orgie sexuală cu evadare și tâlhărie

♦ Un tânăr care a încercat să salveze o o fată de 16 ani de la o orgie cu cinci indivizi beți s-a trezit sechestrat, bătut și prădat ♦ Suspecții au scăpat de acuzațiile de agresiune sexuală întrucât fata a spus că totul a fost cu acordul ei, dar vor răspunde pentru lipsire de libertate și tâlhărie

Cinci indivizi din comuna Corni au fost trimiși în boxa acuzaților pentru lipsire de libertate, loviri și alte violențe și tâlhărie, după ce l-au bătut, sechestrat și jefuit pe un consătean care a încercat să salveze o puștoaică în vârstă de 16 ani de la o orgie sexuală.

Întâmplarea ciudată a avut loc în noaptea de 17 spre 18 martie a.c., când un tânăr din sat, Vasile C., în vârstă de 27 de ani, s-a întâlnit cu alți patru localnici puși pe băut, care i-au propus o partidă de sex cu o puștoaică de 16 ani, care se afla cu ei. Gazdă la orgia sexuală urma să fie un tânăr de 21 de ani, Gabriel Dumitru B., la locuința căruia au mers cu toții, iar acolo au dat și peste tatăl celui care își oferise locuința, Dumitru B.. Mai întâi au băut, după care primul care a întreținut raporturi sexuale cu fata a fost un tânăr de 26 de ani, Mihai H. Când acesta a revenit, petrecăreții l-au trimis pe Vasile C., doar că în momentul în care a intrat în camera în care se afla flata, puștoaica, dezbrăcată și aflată pe o plapumă întinsă pe podea, i-a spus că se teme de ceilalți indivizi care sunt beți și ar putea să o agreseze. Prin urmare, tânărul i-a spus să se îmbrace imediat, a deschis geamul de la cameră și au sărit împreună în curte cu gândul să plece. Doar că gazda a auzit zgomotul produs de fereastră, iar când a realizat ce s-a întâmplat i-a anunțat pe ceilalți petrecăreți. Cu mințile tulburate de alcool, acești au plecat imediat în urmărire „evadaților” și i-au adus înapoi în locuință. Ba mai mult, considerat responsabil de cele întâmplate, Vasile C. A fost luat la bătaie. În jurul orei 0,30 tânărul a reușit să sune la 112 dar nu a mai apucat să spună prea multe pentru a fost auzit de ceilalți, care au tăbărât din nou asupra lui, l-au lovit, i-au luat telefonul mobil, iar unul dintre indivizi i-a furat și portofelul în care avea circa 2.000 de lei.

Plângere depusă la poliție

Agresiunea a continuat până în jurul orei 3, când gazda i-a spus că totul a fost o lecție pentru că a încercat să fugă cu fata, după care i-a restituit bunurile, mai puțin banii din portofel, iar indivizii l-au lăsat să plece. Prin urmare, Vasile C. a mers la poliție, unde a povestit cele întâmplate. În urma plângerii formulată de acesta, polițiștii au deschis o anchetă, iar cei cinci indivizi au fost ridicați pentru cercetări. Astfel, în urma investigațiilor, Gabriel Dumitru B., Ionuț I., Ionuț B., Mihai H. și Dumitru B. au fost reținuți și prezentați în fața magistraților de drepturi de libertăți de la Judecătoria Botoșani, cu propunere de arestare preventivă, instanța dispunând arestarea a primilor patru suspecți și plasarea lui Dumitru B. sub control judiciar, acesta din urmă fiind de fapt tatăl celui care a fost gazdă la tot ce s-a întâmplat. După finalizarea anchetei, cei cinci au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, acuzațiile fiind diferite în funcție de faptele comise și gradul de participație la întreaga desfășurare a evenimentelor.

Unii dintre inculpați au recunoscut faptele

Cât privește partida de sex, anchetatorii nu au putut merge pe nicio acuzație de agresiune sexuală întrucât fata a recunoscut că totul s-a întâmplat cu acordul ei. Acum, dosarul se află pe rolul Judecătoriei Botoșani, magistrații urmând să decidă dacă cei cinci se fac vinovați de acuzațiile care li se aduc. Unii dintre inculpați au recunoscut deja comiterea faptelor și au solicitat judecarea în formă simplificată. Ba mai mult, ei au încercat să se împace și cu victima agresiunii, așa încât una dintre infracțiuni – lovire sau alte violențe, în cazul căreia Codul penal permite împăcarea, ar putea dispărea întrucât împăcarea părților înlătură răspunderea penală. În schimb, pentru lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie, aceștia s-ar putea alege cu câte o pedeapsă, faptele fiind considerate destul de grave.

Deja ai votat!