Proiect muzical de suflet – „Pe noi, românii, cântecul ne-a unit şi ne-a ajutat” (video)

0

Şase tineri interpreţi de muzică populară, iubitori ai folclorului autentic, alături de o orchestră condusă de un talentat dirijor, au realizat înregistrat împreună un cântec pentru sufletul românilor. S-au unit prin cântec de la distanță Loredana Călin, Angelica Flutur, Ancuța Corlățan, Alexandru Brădăţan, Sorin Filip, Grigore Gherman şi orchestra condusă de Mihai Cotos. Potrivit dirijorului Mihai Cotos, cântecul face parte din repertoriul îndrăgitului interpret de muzică populară, Alexandru Dumbravă, trecut la cele veșnice, şi are menirea să-i determine pe oameni să se gândească la lucrurile cu adevărat importante din viața lor, mai ales în această perioadă critică.

Cântecul a fost lansat ieri, de Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România. „Dumnezeu vorbește cu noi, dar nu mai știm să-l auzim. Nu mai avem nici ochi și nici urechi de atâta răutate și totuși, Dumnezeu ne trimite Soarele în fiecare dimineață să ne lumineze sufletele. Ne mai putem salva, prin iubire și smerenie față de Dumnezeu și de semeni… Am găsit în această melodie o povață caldă, multă bunătate dar și dojana părintească care uneori ne este necesară pentru a reveni cu picioarele pe pământ. Mulțumesc tuturor artiștilor implicați în realizarea acestui material. De asemenea, aleasă recunoștință doamnei Viorica Galan Dumbravă și videografului Cosmin Tomoiagă”, este mesajul dirijorului Mihai Cotos.

Loredana Călin, solist în cadrul Orchestrei „Rapsozii Botoşanilor”, a acceptat să se implice în acest proiect muzical de suflet. „Am acceptat cu multă bucurie să mă alătur realizării acestui deosebit proiect în care ne-am unit toți în glas și cuget la inițiativa lui Mihai Cotos! Este realizat cu tot sufletul, cu multă muncă și dăruire. Noi toți așa știm să facem ceea ce facem! Vă mulțumim dumneavoastră, publicului nostru drag, pentru toată susținerea!!”, a spus Loredana Călin.

Tinerii artişti implicaţi în acest proiect sunt mulţumiţi de rezultat. „Pe noi, românii, cântecul ne-a unit și ne-a ajutat să trecem peste momentele grele pe care viața ni le-a înșiruit. Așadar, trimitem din nou cântecul către toți românii, în speranța că le vom aduce puțină bucurie, care să-i ajute să treacă peste această perioadă dificilă! Trimitem cântecul către ceruri, în speranța că vom fi auziți”, a transmis Grigore Gherman.

+6 -0
se încarcă...