Sute de angajați izolați la locul de muncă pentru a doua oară

0

Aproape 250 de angajați ai centrelor rezidențiale din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani au intrat din nou de sâmbătă în izolare la locul de muncă. Este vorba de angajații care au fost în izolare la locul de muncă și în cele două săptămâni de la Paști. „Au intrat de sâmbătă. Li s-au făcut testele de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP), iar acum așteptăm rezultatele. Până în acest moment nu avem colegi sau beneficiari infectați cu virusul Covid-19, pentru că toți colegii noştri au înțeles că trebuie să respecte toate măsurile de protecție care au fost stabilite atât pentru binele lor și al familiilor lor, cât și al beneficiarilor de care au grijă. Toți au înțeles vremurile excepționale pe care le trăim și au reacționat conform așteptărilor noastre și ale societății de la noi, motiv pentru care țin să le mulțumesc pentru acest lucru și pentru tot efortul depus în această perioadă”, a declarat Dan Șlincu, directorul DGASPC.

Angajații care acum au intrat în autoizolare la domiciliu vor rămâne în centrele rezidențiale până va expira starea de urgență, ulterior aceștia urmând a reveni la casele lor, deoarece Ordonanța Militară 8, care reglementează activitatea centrelor de bătrâni nu va mai avea efecte juridice. Legislația muncii nu prevede măsuri prin care angajații să fie obligați să se autoizoleze la locul de muncă, astfel că de pe 15 mai, conducerea DGASPC va trebui să gestioneze situația ca și înainte de apariția Ordonanței Militare 8.

DGASPC Botoșani furnizează 51 servicii sociale rezidențiale, structurate în nouă centre pentru copii și nouă centre pentru adulți. În centrele rezidențiale din subordinea acestei instituții sunt cazați, în acest moment, 386 de copii și 395 de persoane vârstnice sau adulți cu dizabilități.

Deja ai votat!
se încarcă...