joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTViaţă amară. O bunică din Coţuşca are nevoie de ajutor (video)

Viaţă amară. O bunică din Coţuşca are nevoie de ajutor (video)

În judeţul Botoşani sunt mulţi bătrâni loviţi de soartă. Obişnuiţi cu sărăcia şi cu greutăţile care le amărăsc viaţa, ei îşi acceptă cu resemnare soarta. În ultima perioadă, situaţia critică în care se află mulţi seniori botoşăneni au fost făcută publică graţie unor tineri inimoşi, care au generat un val de civism, ce era doar o poveste frumoasă în urmă cu câţiva ani.

Unii bătrâni au fost ajutaţi de Asociaţia „Grup Civic” Botoşani, condusă de Daniel Câşlariu. Pe 10 mai, acesta a ajuns în comuna Coţuşca, la rugămințile unei tinere, la o bătrână crunt lovită de soartă.

Bunica are 86 de ani şi, în luna noiembrie, în timp ce încerca să se încălzească la o sobă de fier, casa a luat foc, iar sărmana s-a trezit neputincioasă în faţa flăcărilor. Spre norocul ei, în momentul respectiv pe drum treceau pe drum doi localnici, care au auzit strigătele de disperare ale bunicii și au scos-o din căsuţa cuprinsă de flăcări.

Bunica s-a trezit în plină iarnă fără un acoperiș deasupra capului. În ajutorul ei au sărit niște vecini și cei de la primărie care i-au construit o cămăruţă unde să își pună capul pe pernă”, a declarat Daniel Câşlariu.

Întâlnirea cu bunica Oliana Cirimpei i-a produs tânărului o puternică emoţie. „Bunica a fost foarte bucuroasă să mă vadă și, spre uimirea mea, a cerut doar nişte alimente şi, dacă este posibil, niște lemne de foc pentru iarna viitoare, că poate bunul Dumnezeu îi va mai da zile. Situaţia ei m-a impresionat până la lacrimi. Bunica se deplasează doar pe genunchi şi pe palme. Este ca şi cum s-ar ruga continuu şi ar merge, în acelaşi timp, dar este împăcată cu soarta ei”, a spus Daniel.

Deşi se deplasează cu foarte mare greutate, ea este mulţumită că poate să iasă la aer. „E greu, mamă! Vai de capul meu! Uite aşa merg, dar mereu îi mulţumesc lui Dumnezeu că pot şi aşa, că pot ieşi afară. Of, bătrâneţile astea, tare sunt grele! Vai de capul meu!”, i-a spus lui Daniel.

Oliana Cirimpei nu are copii, singurul ei sprijin fiind persoanele care nu au cum să rămână indiferente la atâta suferinţă şi chin. Cei care doresc să se implice financiar în susţinerea bunicii o pot face donând orice sumă în conturile: RO03BTRLRONCRT0530156401, RO50BTRLEURCRT0530156401, cod Swift BTRLRO22, cu menţiunea Oliana.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...