Cătălin Fetcu despre Drumul Tătarilor – Lucrările sunt în grafic (video)

0

Botoşănenii care au case pe strada Drumul Tătarilor aşteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrărilor de modernizare şi reabilitare a acestei artere rutiere. Lucrările au început pe 31 octombrie 2019, durata acestora fiind de un an.

Ritmul lucrărilor nu este însă cel dorit de cetăţeni, aceştia având de suportat în continuare norii de praf care se ridică de pe drumul nemodernizat, noroiul care se instalează atunci când plouă, dar şi denivelările şi gropile existente la tot pasul.

Practic, Drumul Tătarilor este o cursă cu obstacole. Astăzi, 12 mai, pe un tronson important nu se afla nici un muncitor, ieşind în evidenţă canalele de pe stradă marcate cu benzi sau cu câte o creangă, dar şi norii de praf ridicaţi de vântul puternic.

Muncitorii erau la lucru pe partea de stradă care începe de strada Eternităţii.

„Lucrările sunt în grafic”

Contactat telefonic, Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei de dezvoltare locală din cadrul Primăriei Botoşani, a explicat care este stadiul lucrărilor.

Se lucrează. Pe o treime din traseul total s-a făcut caseta drumului, partea de structură de rezistenţă, s-a bordurat, cu bordură mare şi mică, iar pe trotuare s-a aplicat balast stabilizat cu ciment. Asta se întâmplă de la strada Eternităţii spre capătul celălalt. Lucrează o echipă cu utilaje de săpat, cilindru compactor. Următoarea treime se lucrează la casetă, se decopertează se aplică straturile de piatră, conform normativului, iar ultima treime se lucrează la partea de canalizare pluvială”, a explicat oficialul.

Acesta a dat asigurări că lucrările sunt în grafic. „Lucrările vor fi finalizate la sfârşitul lunii septembrie. Atât timp cât constructorul respectă graficul de execuţie, este în grafic, sunt mulţumit. Dacă ar avea întârzieri, nu aş fi mulţumit”, a mai spus Cătălin Fetcu.

Finanţare asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală

Pentru reabilitarea şi modernizarea străzii Drumul Tătarilor, municipalitatea botoşăneană a primit 6,281 de milioane de lei, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Contractul de finanţare a fost semnat în martie 2018, de către primarul Cătălin Flutur şi vicepremierul Paul Stănescu.

În urma licitaţiei, lucrările au fost atribuite cu suma de 4,830 de milioane de lei, fără TVA, din care revizuirea documentaţiei 94.716 lei, iar execuţia lucrărilor 4,735 de milioane de lei, fără TVA. Câștigătorul licitației este asocierea de firme Conrec – Cornel’s Floor și Nord Proiect, liderul asocierii fiind Conrec.

Drumul Tătarilor are o lungime de 2,1 kilometri, în contract, fiind incluse, pe lângă reabilitarea străzii, reabilitarea trotuarelor, realizarea sistemului de  colectare ape pluviale şi iluminat public.

În Comisia de sistematizare a circulaţiei în municipiul Botoşani s-a stabilit că trecerile de pietoni vor fi realizate la cinci metri de la centrul intersecțiilor pentru a preîntâmpina blocajele și accidentele rutiere. În capătul tronsonului care va fi reabilitat, spre strada Săvenilor, va fi amenajat și un sens giratoriu.

+3 -1
se încarcă...