Director de instituție confirmat pozitiv cu Covid-19

0

Situația de la Casa Județeană se Pensii (CJP) s-a agravat după ce și unul dintre directorii instituției a fost confirmat pozitiv.

Internat de duminică seară cu simptome specifice infecției cu Covid-19 pe o secție rezervată suspecților, oficialul CJP a fost testat iar, luni după-amiază i-a venit rezultatul care a confirmat infectarea. În aceste condiții, directorul CJP a fost urcat pe o secție Covid, iar DSP a început o nouă anchetă epidemiologică în acest caz.

În urma celor două cazuri, cel puțin pentru patru persoane s-a dispus autoizolarea la domiciliu pentru două săptămâni, fiind contacți direcți, dar numărul acestora ar putea crește odată cu finalizarea anchetei DSP

Luni s-a făcut dezinfecția sediului Casei de Pensii, iar de astăzi s-a reluat activitatea cu angajați care săptămânile trecute nu au fost contacți cu cele două persoane afectate.

Noi stabilisem niște reguli pentru astfel de situații, iar acum acestea vor intra în funcțiune. Casa de Pensii nu se închide! Pensiile se vor plăti la timp”, a declarat Cristina Anton, directorul executiv al CJP Botoșani.

La rândul său, Narcis Drețcanu, directorul adjunct al instituției, a declarat că pensiile pe luna în curs deja s-au plătit și că deja s-a început munca și pentru ca pensiile de pe iunie, respectiv iulie să poată fi plătite la timp. „Luni, 11 mai, au fost operate transferurile prin intermediul Trezoreriei Botoşani, astfel că marți, 12 mai (n.r. – astăzi), în cursul după-amiezii, vor fi alimentate conturile de către bănci. Convenţiile încheiate între Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP) şi băncile comerciale prevăd alimentarea conturilor pe data de 14 ale lunii”, a arătat Narcis Drețcanu.

Până ieri, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului, 593 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. Dintre acestea, 263 de persoane au fost declarate vindecate, iar 38 au pierdut lupta pentru viață.

Deja ai votat!
se încarcă...