Furtună sahariană la Brăești (video)

0

Vijeliile și praful saharian au făcut ravagii în județ.

În cursul după-amiezii, un vânt puternic, s-a abătut asupra terenurilor agricole situate în zona Brăești-Dimăcheni. Pe lângă praful saharian, acesta a spulberat și stratul superficial de teren. Particulele mici de praf angrenate de vijelie au afectat aparatul foliar al culturilor de floarea-soarelui și porumb, pe care aproape că le-a făcut una cu pământul. „Așa ceva nu mi-a fost dat să văd la noi în județ. Am văzut culturi calamitate de secetă, de grindină, de inundații, dar de furtuni sahariene nu”, a declarat Cristian Delibaș, directorul Direcției printru Agricultură Județeană (DAJ), care a mers la fața locului să vadă fenomenul. Potrivit acestuia, peste o sută de hectare au fost afectate.

Valul de praf saharian a ajuns în noaptea de luni spre marți și asupra județului Botoșani, care se află sub avertizare Cod portocaliu de intensificări ale vântului şi instabilitate atmosferică.

Nu este pentru prima oară când județul se confruntă cu un asemenea fenomen, dar e prima dată când are o astfel de intensitate. Și în aprilie anul trecut, dar și în 2018, tot în aprilie, botoșănenii şi-au găsit maşinile acoperite cu un strat de praf gălbui.

+10 -0
se încarcă...