Şedinţă extraordinară a Consiliului Municipal Botoşani

0

Consilierii municipali botoşăneni vor avea şedinţă extraordinară pe 14 mai, începând cu ora 11.00. Şedinţa este extrem de importantă deoarece vizează aspecte legate de servicii publice, respectiv salubrizarea municipiului şi administrarea pieţelor, oborului şi cimitirelor. Primul proiect de hotărâre care va fi dezbătut de consilierii municipali este cel privitor la aprobarea Contractului pentru atribuirea serviciului public de salubrizare a municipiului, pentru activităţile de măturat, spălat, stropirea şi întreţinerea căilor publice, curăţatul şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ. Aceste activităţi vor fi executate de muncitorii şi utilajele societăţii Urban Serv, durata contractului fiind de cinci ani.

Importante sunt şi proiectele privind înfiinţarea Serviciului de administrare pieţe, obor şi cimitire. Aceste obiective s-au aflat în administrarea Urban Serv, însă la începutul acestui an conducerea unităţii a anunţat că renunţă la contract. În aceste condiţii, municipalitatea înfiinţează un nou serviciu public. Organigrama noii structuri a primăriei include 52 de posturi, cele mai multe urmând a fi ocupate prin transferul de personal de la Urban Serv.

Totodată, în şedinţa de joi, 14 mai, aleşii locali vor relua dezbaterea proiectului vizând numirea administratorilor societăţii Locativa. Acest proiect are două variante, respectiv numirea administratorilor actuali pentru o perioadă de încă patru ani, sau numirea acestora pe patru luni, până la finalizarea procedurii de selecţie a viitorilor membri ai Consiliului de Administraţie.

Deja ai votat!
se încarcă...