Accident de muncă pe şantierul noului Kaufland (video)

0

Un bărbat a fost transportat, ieri la amiază, la spital, după ce a fost victima unui accident de muncă.

Incidentul a avut loc pe şantierul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, la ieşirea spre Iaşi, acolo unde lucrările pentru un nou hipermarket Kaufland sunt într-un stadiu foarte avansat. Muncitorul, în vârstă de 31 de ani, angajat la o firmă care se ocupa de acoperişul construcţiei, s-a dezechilibrat la un moment dat şi a căzut în gol de la câţiva metri înălţime. Bărbatul a căzut pe spate, suferind mai multe traumatisme.

Colegii săi au sunat imediat la 112, iar la faţa locului au ajuns un echipaj SMURD, dar şi un echipaj de Poliţie. Bărbatul a primit primul ajutor, după care a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe. „Pacientul prezenta un politraumatism prin cădere de la înălţime, cu multiple contuzii şi traumatisme la nivelul membrelor, coloanei vertebrale şi toracelui”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD. Acesta a fost ulterior introdus în salonul de reanimare din cadrul UPU, urmând ca medicii să decidă conduita terapeutică.

Poliţiştii au demarat o anchetă la locul accidentului, urmând ca şi inspectorii ITM să aibă în vedere incidentul. „În cauză a fost deschis un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, a precizat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Deja ai votat!
se încarcă...