Botoşănean confirmat cu covid după ce a fost înmormântat

0
Exemplul unui salon de Terapie Intensiva in lupta cu coronavirusul

Autorităţile au comunicat decesul a doi botoşăneni, confirmaţi noul coronavirus. În cazul primului, un bărbat de 39 de ani, acesta a decedat pe data de 9 mai, când i-au fost recoltate probe pentru textul covid. Rezultatul a venit pe data de 12 mai, când a fost confirmat pozitiv, brbatul fiind deja înmormântat. Acesta suferea de obezitate şi hipertensiune arterială.

Al doilea caz comunicat de autorităţi a fost al unui bărbat de 58 de ani, care suferea de insuficiență cardiacă cronică, diabet zaharat tip Iişi infarct miocardic. Acesta a decedat pe data de 12 mai, la o zi după ce a fost confirmat cu covid19.

În prezent, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani, în carantină instituționalizată sunt 417 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul Covid-19.

La ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 303.

La nivelul județului Botoșani, 632 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 297 au fost declarate vindecate. Din totalul botoșănenilor testați pozitiv, 253 sunt cadre medicale dintre care 165 au fost declarate vindecate.

În același timp, până acum, s-au înregistrat 40 de decese în rândul botoșănenilor infectați cu COVID.

Până miercuri, la nivelul județului Botoșani, au fost confirmate cu noul coronavirus 632 de persoane. Astfel, în ultimele 24 de ore, numărul botoșănenilor infectați a crescut cu 10 cazuri.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 16.002 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.961 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1036 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

+5 -0
se încarcă...