Demisie surprinzătoare din magistratură

0

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani și-a dat demisia din magistratură, după mai mulți ani de activitate. Este vorba de Mirela Podovei, care a decis să pună capăt în acest fel activității judiciare. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat act de decizia acesteia, iar în cursul zilei de marți, 12 mai a.c. a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin demisie, începând cu data de 15 mai a.c.

Este primul caz de acest gen de la Botoșani din ultimii 10 ani, când un magistrat alege această variantă de a părăsi funcția, majoritatea preferând trecerea la pensie, iar ulterior accederea în corpul avocaților. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Valeriu Chihaia, spune că decizia Mirelei Podovei, care făcea parte din Secția Judiciară, reprezintă o pierdere pentru instituție, însă plecarea din magistratură nu are nicio legătură cu activitatea ei profesională. „A fost decizia dumneaei, iar motivele au fost de natură personală”, a arătat Valeriu Chihaia.

În vârstă de 47 de ani, Mirela Podovei are o vechime în magistratură de peste 20 de ani, a activat doar în cadrul unităților de parchet din județul Botoșani și a fost recompensată cu Diploma „Meritul Judiciar” pentru contribuția importantă pe care a adus-o la înfăptuirea actului de justiție și rezultate meritorii obținute în activitate.

Deja ai votat!
se încarcă...