Licitație pentru asfaltare în comuna șefului CJ

♦ Comuna natală a președintelui Consiliului Județean, Costică Macaleți, are magnet la bani, fiind o răsfățată a banilor publici.
♦ În această primăvară s-a scos la licitație asfaltarea drumurilor sătești din Huțani.

0
Costică Macaleți și Dorin Birta în control la asfaltările făcute pe un drum județean în vara anului 2018

Comuna natală a președintelui Consiliului Județean (CJ), Costică Macaleți, are magnet la bani.

Încă de la începutul anului, de când CJ-ul a împărțit bugetul pentru drumuri și cota de 6% din impozitul pe venit pe anul 2020, Vlădeni s-a detașat printre norocoși primind cele mai generoase alocări bugetare. Astfel, a primit 200 de mii de lei pentru drumuri și 452 de mii de lei din cota de impozit. Atunci, Costică Macaleți declara că „Vlădeni are foarte multe programe”. „Necesită cofinanțare. Uitându-mă la excedentul comunei, într-adevăr a necesitat mai mulți bani”, a declarat Costică Macaleți, care susține că împărțirea are doar o „încărcătură aritmetică” și nicidecum una politică.

Într-un an cu dublă încărcătură electorală, acești bani sunt mană cerească pentru viceprimarul Robert George Babei, care conduce comuna și cel mai probabil va candida la alegerile locale din partea PSD.

Astfel, Primăria Vlădeni a scos la licitație realizarea a 1,6 kilometri de drum sătesc în satul Huțani la o valoare estimată de aproximativ 1,35 milioane de lei, adică aproximativ 280 de mii de euro, echivalentul a 175 de mii de euro pe kilometru. „Nu pare a fi o sumă foarte mare, pentru că sunt și câteva lucrări tehnice care presupun anumite cheltuieli. Sunt și ceva rigole și acostamente. Rămâne de văzut cum vor fi licitate și ce lucrări s-au făcut, în sensul dacă justifică banii plătiți”, a declarat un inginer specialist în drumuri.

Robert George Babei susține că a scos la licitație drumul cu valoarea pe care i-a dat-o proiectantul. „Aceasta este valoarea dată de proiectant. Avem bani atât de la CJ, dar și din economiile noastre. Ne-am gospodărit încât să ne rămână bani de investiții. De exemplu, la noi în comună, nu se organizează manifestări de zilele comunei. Numai de aici facem o economie de două miliarde de lei vechi (n.r. – 200.000 de lei), să zicem. Apoi numărul angajaților din Primărie nu e foarte mare, iar la licitații mereu am obţinut cele mai mici prețuri”, a mai spus viceprimarul Babei.

Deja ai votat!