Se reia activitatea la Permise și Înmatriculări

0

De la începutul săptămânii viitoare se va relua parțial activitatea de lucru cu publicul a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Botoșani.

Pentru limitarea riscurilor de aglomerare și contaminare cu boli infecțioase, accesul la ghișeele de lucru ale SPCRPCIV se realizează pe baza programării on-line și cu respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii noului tip de coronavirus. Programările făcute până la sfârșitul acestei săptămâni nu mai sunt valabile, iar botoșănenii interesați trebuie să-și facă noi programări, începând cu data de 18 mai. În acest sens, botoșănenii pot accesa site-ul www.drpciv.ro pentru programarea la înmatricularea permanentă, transcrierea, autorizarea provizorie pentru circulație și radierea din circulație a vehiculelor, precum și pentru eliberarea permiselor de conducere.

Ținând cont de evoluția situației epidemiologice determinată de răspândirea SARS-CoV-2, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Botoșani s-a luat o serie de măsuri necesare asigurării unei protecții adecvate împotriva îmbolnăvirii cu coronavirus: s-a eliminat sala de așteptare, s-au creat fluxuri de intrare și de ieșire separate de pereți de protecție, s-au montat geamuri de protecție la ghișee, la intrare s-au instalat aparate de dezinfectare pentru mâini și preșuri de dezinfectare pentru picioare. Accesul în sediu este posibil doar după măsurarea temperaturii, iar fiecare cetățean este obligat să poarte echipament de protecție (mască și mănuși)”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Botoșani.

Pe de altă parte se menține suspendarea activității de examinare pentru obținerea permisului de conducere, proba teoretică și proba practică, până la o dată ce va fi comunicată ulterior, în funcție de evoluția epidemiologică.

Activitatea cu publicul la SPCRPCIV a fost suspendată în urmă cu o lună, când, în ciuda măsurilor stricte pe care conducerea le-a luat încă de la începutul pandemiei de Covid-19, doi angajați au contactat teribilul virus. Ulterior, angajații de la Permise au trecut la Inspectoratul Județean de Poliție și au participat la acțiunile pentru respectarea restricțiilor impuse de ordonanțele militare.

Deja ai votat!
se încarcă...