Urmărit internațional la 60 de ani

0

Cel mai vârstnic botoșănean dat în urmărire internațională este un bărbat originar din comuna Bălușeni. În vârstă de 60 de ani, Gheorghe Durneac a fost dat în consemn în baza unui mandat european de arestare emis pe numele lui de autoritățile judiciare din Italia. Implicat în mai multe furturi de mașini, bărbatul, care la un moment dat își stabilise domiciliul în București, era suspectat că făcea parte dintr-o grupare infracțională care acționase în mai multe regiuni din peninsulă. Dat în consemn în urmă cu aproape cinci ani, botoșăneanul nu a fost capturat. Ba mai mult, Gheorghe Durneac a fost inclus și pe lista infractorilor fugari căutați de Poliția Română. „Mandatul european de arestare a fost emis pe numele lui la data de 30 iulie 2015, pentru infracțiuni săvârșite pe teritoriul Italiei”, spun polițiștii.

Interesant este că prin 2008 botoșăneanul, care era considerat șeful bandei, a fost capturat de carabinierii italieni, el fiind bănuit că ar fi fost implicat în furtul mai multor mașini noi din din Jesi (Ancona), Poggibonsi (Siena), Cisterna di Latina, Monterotondo, Roma-Lido di Ostia și Roma Appia. Atunci, în computerul confiscat de la el anchetatorii au găsit un site românesc în care au fost scoase la vânzare toate mașinile furate. Datele informatice recuperate le-au permis anchetatorilor să reconstituie întreaga activitate infracțională și să-i identifice toți membrii bandei. Atunci, magistrații italieni au emis cinci mandate de arestare, Durneac fiind plasat în arest la domiciliu, dar ulterior a dispărut, iar de atunci este de negăsit.

Interesant este că în timp ce era căutat de autoritățile judiciare italiene, câțiva săteni l-au acționat în instanță din cauza unei suprafețe de teren. Deși a fost citat de mai multe ori în proces, el nu s-a prezentat niciodată în fața completului de judecată de la Judecătoria Botoșani.

+5 -1
se încarcă...